Visa var skåpet ska stå!

Intresset för heminredning har ökat. 2012 lade vi svenskar 28,8 miljarder kronor på inredning. Räknar man in hushållstextilier, hemelektronik och underhållningsredskap stiger den siffran till 84,4 miljarder kronor.

John Magnus Roos, civilekonom, psykolog och forskare vid Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet och Veryday. Roos teori till det stegrande intresset för inredning bottnar i att inredning har blivit ett sätt för oss människor att bygga vår identitet. Genom inredning så skapar vi möjligheter för andra intressen att frodas. Den matintresserade ser till köksinredningen passar en så att det ska bli ännu roligare att laga mat. Familjemänniskan inreder vardagsrummet så att fredagsmyset framför TV:n med barnen ska bli ännu mysigare.

 

Det är inte bara i hemmen som svenskarnas inredningsintresse gjort ett tydligt avtryck. På den världsomfattande sajten Pinterest är inredning en av de populäraste taggarna. Intresset för inredning blir en gemenskap, man delar med sig av av inspiration och önskemöbler. På Instagram delar man med sig av hemmasnickrade möbler eller egengjorda lapptäcken och örngott. I år turnerade också komikerna Fredrik Lindström och Henrik Schyffert med sin föreställning ”Vitt och fräscht” där svenskarnas fascination för inredning avhandlades.Visa var skåpet ska stå 1

 

Det är därför inte konstigt att Frida Ramstedts blogg Trendenser lockar över 80 000 unika besökare varje månad. Inredning är dock ett dyrt intresse och även om det inte finns brist på inspiration, kreativitet och fantasi så är det svårt att hitta rätt och prisvärda produkter. Stolen som man har sett på Pinterest kanske inte finns i någon butik till rimligt pris.

 

Eftersom vi bygger vår identitet kring inredning så är det viktigt att man inte har ett hem som ser ut som alla andras. Shopello.se samarbetar med de bästa nätbutikerna och har alltid uppdaterad priser. Med Shopello.se kan du via nätet leta upp de inredningsartiklar ditt hem saknar för att kunna få den slutgiltiga personliga prägeln på hemmet. På mindre orter är det dessutom svårt att hitta nischade möbelaffärer och det slutar oftast i att man gör ett dagsbesök på de stora varuhusen för att sedan köpa samma bokhylla som grannen. Med Shopello.se kan du sondera inredningsterrängen och visa var skåpet ska stå!

 

 
 
 
 
 
 
 
erudito