Slöjd som hobby

Slöjd är något som alla barn i Sverige får testa på tack vare att det ingår i grundskolans undervisning. I nuläget finns det syslöjd och träslöjd i svenska grundskolan och varianter på dessa ämnen dyker upp i gymnasiet för den som vill fördjupa sig mera i ett hantverk. Det är väldigt vanligt att man fördjupar sig i ett hantverk som en hobbysyssla och orsakerna till detta varierar från individ till individ. Det kan röra sig om allt från hur slöjden ger en ett lugn efter en stressig dag på jobbet, till att man tycker om att vara kreativ med sina händer. Konsthantverkaren Lill-Marie har bland annat blivit känd för att hon bygger miniatyrer av kända byggnader som hon visar upp i sin trädgård.

karlbordsslojdarna2.se

Hobby som blir till ett boende

Träslöjd är inte bara ett av de hantverk du får lära dig i skolan utan även ett av det vanligaste hantverken som människor sysslar med på sin fritid. Att jobba med trä har många fördelar och är oftast något som inte behöver kosta speciellt mycket pengar. Träslöjd som hobby kan även leda till positiva effekter i din vardag om du blir duktig på trähantverk. Det börjar bli allt vanligare att man själv sköter konstruktionen av allt från altaner till hela hus. Att bygga större delar till sitt bonde kräver dock att du både har tiden till det och tillräckligt med kunskaper för att göra det säkert. Sedan är det även vanligt att man bygger mindre saker till sitt hem för att ge sitt hem en personlig touch. Det kan röra sig om att man snickrar sin egen säng, skapar unika stolar eller att man fixar in egna fönster i hemmet.

Inspiration

Om slöjd är en stor hobby för dig och något du gärna ägnar dig åt på din fritid kommer du att behöva projekt som du kan ta dig ann.Skulle det visa sig att du inte kommer på vad du vill göra är internet en perfekt inspirations källa till allt möjligt. Du kan antingen leta runt på andra slöjdhobbyisters hemsidor för att se vad de pysslar med eller vilka lösningar de har kommit fram till. Eller så kan du lägga tiden på att kolla på färdiga produkter och inredningstips på olika nyhetssidor som DN och GP för att få inspiration till slöjdarbetet. På youtube finns väldigt många instruktionsfilmer som visar hur de genomför olika projekt från början till slut. Oavsett om du jobbar i tyg, metall, trä eller något annat material kommer du alltid hitta andra personer på internet som kan tipsa dig och hjälpa dig att komma vidare med ditt hantverk.

 
 
 
 
 
 
 
erudito